بسیاری از مردم علاقه به چاپ کتاب دارند . زیرا با چاپ کتاب نامی از خود می توانند در بین سایرین بر سر زبان ها قرار دهند . بعضی از افراد به دنبال چاپ کتاب علمی هستند زیرا نتیجه تحقیقات طولانی مدت آن ها است . در واقع دانش خود را با سایرین به اشتراک گذاشته اند . دانشگاهیان و اهالی علم از این چنین کتاب هایی بسیار استقبال می کنند . در واقع دوست دارند از نتایج تحقیقات دیگران آگاه شوند . برخی دیگر کتاب چاپ می کنند و مرد عادی از آن ها استقبال می کنند نظیر : رمان و داستان های تاریخی و از این دست کتاب ها یی که در بازار وجود دارد . به هر صورت و به هر علت بخواهید یک کتاب داشته باشید . باید نسبت به مراحل چاپ کتاب آگاهی داشته باشید .

چاپ کتاب
مراحل چاپ کتاب

گام اول : نوشتن متن کتاب

در این گام نویسنده باید متن کتاب را آماده کند متن کتاب می توانند یک شعر یا نثر یا داستان یا یک بحث علمی باشد. یا کتابی که در حال ترجمه است می تواند تالیفی یا ترجه باشد. کتاب تالیفی، نویسنده مطالب سایر کتاب ها در یک کتاب در رابطه با موضوع خاصی گردآوری می کند. کتاب ترجمه شده کتابی لاتین در اختیار نویسنده قرار می گیرد و نویسنده آن را به زیبان مادری بازنویسی می کند. به هر صورت متن کتاب به صورت دستی یا تایپ شده باید در اختیار ناشر قرار گیرد.

گام دوم : نگارش اولیه کتاب

ابتدا باید ایرادات نگارشی بر طرف شود. کتاب به صورت فایل تهیه شود و در اختیار ناشر قرار گیرد به گونه ایی که هیچ ایراد علمی و تایپی نداشته باشد. ایرادات شامل صفحه آرایی و …. هم می شود. به هر صورت فایل کاملا آماده برای چاپ باشد.

گام سوم : گرفتن شابک

شابک یک کد چند رقمی است که به هر کتابی اختصاص داده می شود. چاپ کتاب بدون داشتن شابک امکان پذیر نیست. شابک از اختصار کلمات شماره استاندارد بین المللی کتاب به دست آمده است. برای گرفتن شابک باید به خانه کتاب رفت. موسسه کتاب هایی که وجود دارند این کار را برای شما به نحو احسنت انجام مس دهند. البته گرفتن شابک کار بسیار ساده ایی است. به گونه ایی که ناشر کد را از خانه کتاب گرفته و آن را برای یک کتاب در نظر می گیرد. پس از آن فرمی را پر می کند و جهت اطلاع به خانه کتاب ارسال می کند.

گام چهارم : گرفتن فیپا

گام چهارم از مراحل چاپ کتاب گرفتن فیپا است. فیپا از اختصار کلمه فهرست نویسی پیش از انتشار به دست آمده است. برای گرفتن فیپا باید از سازمان مربوطه آن اقدام کرد. این سازمان اداره کل پردازش و سازماندهی سازمان اسناد و کتابخانه ملی است. تحویل فیپا حدود ده روز زمان می برد. برای دریافت ان شابک و نسخه چاپی کتاب به همراه فایل آن که روی یک سی دی قرار گرفته به کتابخانه ملی فرستاده می شود.

گام پنجم : گرفتن مجوز وزارت خانه فرهنگ و ارشاد اسلامی

برای گرفتن مجوز چاپ از وزارت فرهنگ و ارشاد، باید مدارکی تهیه شود. نسخه پرینت شده کتاب به همراه جلد رنگی و قرار دادن فایل آن روی یک سی دی، همچنین داشتن شابک و فیپا به وزارت خانه تحویل داده می شود. زمان دادن مجوز حدود چهار ماه طول می کشد. قطعا کتاب های علمی و دانشگاهی بررسی آن ها زود به اتمام می رسد و مجوز آن ها زود تر صادر می گردد. اما کتاب های حوزه علوم انسانی نیاز به بررسی بیشتری دارند، یا کتاب های مورد دار نیاز به وقت بیشتری برای بررسی دارند. بعضی اوقات کتاب نیاز دارد تا اصلاحاتی رو آن انجام شود. به همین خاطر روند گرفتن مجوز از اداره ارشاد بسیار طولانی تر خواهد شد.

گام ششم : هزینه چاپ کتاب

این گام توسط موسسه چاپ کتاب انجام می گیرد و به همین خاطر زمان زیادی طول نمی کشد. برای چاپ کتاب اگر تیراژ بالاتر از 1000 باشد از چاپ افست استفاده می کنند. اگر تعداد کتاب چاپ شده زیر 1000 باشد از چاپ دیجیتالی برای چاپ کتاب استفاده می کنند. البته هر چه تعداد کتاب یا همان تیراژ کتاب بیشتر باشد هزینه چاپ کتاب کمتر خواهد بود.

گام هفتم : گرفتن اعلام وصول از اداره ارشاد

بعد از اتمام مراحل بالا، موسسه چاپ کتاب ده نسخه از کتاب را در اداره ارشاد یا همان وزارت خانه فرهنگ و ارشاد می فرستد و با در یافت اعلام وصول ، فرایند مورد پایان می یابد .

دانلود مقالات ISI با ایران پیپر

سایت ایران پیپر یکی از سایت های ارائه دهنده تمامی کتاب های الکترونیکی موجود در دنیا است. همچنین دانلود مقاله رایگان از دیگر خدماتی است که این سایت در اختیار کاربران قرار می دهد. همچنین این سایت آمادگی خود را جهت همکاری با تمامی ناشران جهت چاپ کتاب های لاتین با هزینه چاپ کتاب پایین اعلام می دارد.


مرجع:

https://you.stonybrook.edu/elmerooz/2019/05/26/7-مرحله-چاپ-کتاب/


مشخصات

آخرین جستجو ها